16 Ağustos 2010 Pazartesi

Ayşe Ada'nın Kitaplığı

Kızımı kucağıma koyup ilk kitabını okumaya başladığımda daha 2 aylıktı.Kitap okumak günlük rutinimiz,salonda duruyor şimdilik kitapları...sorunca nerede kitap diye hemen gözleriyle buluveriyor.

Mav serisinin 3 kitabı şekiller,kavramlar ve renkler...
Hoşumuza giderek okuyoruz.Özellikle sayfalarının kalın olması yırtılma riski için iyi...ama konu yok sadece her sayfada birbirinden bağımsız cümleler...

İlk ingilizce kitabımız....süper her çocukta olmalı...zar zor bulmuştuk en sonunda da bir kitapçıya yurtdışı siparişi vermiştik.Neyse şimdi daha kolay ulaşılabiliyor.Sayılar,günler,yiyecekler ve o tırtılın yediği delikler süper...

şirin ayı karnı guruldayan ayı kızımın severek dinlediği kitabı...kıkır kıkır gülüyor bunu okurken...

Nubby çevir eğlen dişlikli kumaş kitap:bu kitap ingilizce,ingilizcesi kafiyeli,melodili zaman zaman türkçeye çeviripte okuduk.Hışırtılı güzel kitap.

                             
İçinde oyunlar var sanılarak alınmış kitap ama yok.Parmak kuklası tavşan var onunla oynuyorsun.Gerçek resimlerden oluşması hoş...ve en son sayfada anne babayı yönlendiren etkinlikler var.Sayfaların kolay çevrilmesi için kulakçıkları var.
     
                        
 Her iki kitabın içeriği de, çizimleri de müthiş sevimli! Üstelik, iki kitabın da son sayfasında fotoğraf koymak için CD boyutuna yakın bir cep var.Anne kitabında (pembe kitap) "annemi çok seviyorum çünkü beni besler/bana bakar/elimi tutar/uyumama yardım eder/temizler/güzel yerlere götürür" gibi eylem cümleleri ağırlıktayken; baba kitabında ise (mavi kitap) "babamı çok seviyorum çünkü yakışıklıdır/esprilidir/çok zekidir/naziktir/komiktir" gibi niteliksel özellikleri vurgulayan cümleler ağırlıkta!
  
           
Beğendiğim yazarlardan Feridun Oral kitabı...kestaneyle kirpinin arkadaşlığı...


Çok küçük bebeklere kitaplar vasıtasıyla kelime, örnek davranış öğretme kaygısıyla yazılmış kitaplar yerine belli bir ahengi olan kitaplar okumak çok daha iyi diye düşünüyorum.Selçuk Demirel kitapları bu açıdan oldukça iyi..iki kitabıda zevkle okuyoruz.

 
Tübitak kitapları diyecek söz yok bence çok iyiler bu kitap gölde yaşamdan ,özellikle kurbağanın dönüşümünü anlatıyor.

 
Tübitak kitabı yine bu da rüzgarın hikayesi....bayılıyoruz...


pisi kedinin hikayesi ..40 tane kulakçık var her birinin altından farklı şey çıkıyor...bazen ayıcık,bazen örümcek,kek yapıyor,saklambaç oynuyor..

Bir ingilizce kitabı daha okuyoruz sadece biraz uzun ama olsun kulak aşinalığı...

Çeşitli şarkıların tekerlemelerin kitabı..en çok babayla beraber okuyup eğleniyorlar...

İlk masal kitabımız

Kalın cildi,renkli capcanlı sayfalarıyla favorilerimizden...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder