21 Eylül 2010 Salı

1001 İcat Sergisi

18 Ağustos'ta başladığından beri gitmek istiyorduk nihayet bayramda gidebilidik .Bence herkes gitmeli ve görmeli 5 Ekim'e kadar açık.Bayramın son günü gittik kapıda uzun bir kuyruk vardı.Neyse çabuk geldi sıra 15 dk.falan bekledik.
1001 Arapça çok bol anlamına gelmekte imiş bu sebeple sergiye bu ad verilmiş

Sergi ücretsiz , girişte 13 dakikalık “1001 İcat ve Sırlar Kütüphanesi” isimli bir film gösterimi var. Film sihirli bir kitap gösterimi ile kitabın içinden tek tek çıkan mucitler kendi buluşları hakkında günümüzde halen kullanılan buluşları hakkında bilgiler veriyor çocukların ilgisini kesinlikle çekiyor.

Serginin ilgi odağı filli Saat çalışmasına denk gelemedik ama özellikle ejderhalar çok ilgi çekiciydi. Özellikle çocuklar çevresindeki interaktif oyunlarda zaman geçirebilirler.

Usturlap ‘ın icadını kadın bir mucitin bulduğundan bahsediliyor Usturlap gök cisimlerinin yükseltisini ölçmeye yarayan alet. Nichol Kidman’ın oynadığı bir film vardı o filmdeki geleceği gösteren saate benziyor.

İpek yolu kısmında interaktif sorularla altın toplayarak oyun oynanıyor . Günümüz haritasına çok yakın olan harita ters şeklinde çok ilginç idi. Şimdiki ameliyatlarda bile hala kullanılan cerrahi aletlerini görmek ilginçti.


Sonrasında çok kalabalık olduğu için tek tek her şeyi inceleyip çocukların oyunları oynamasına çok fırsat olmadı

Sergi alanında her birinde anlatan tanıtan görevli var ama yeterli değil:(Ücretsiz yapılmış olması kargaşaya sebep olmuş en azından göstermelik 1 TL gibi bile olsa bir ücretlendirme olmalı idi.
 Sultanahmette bayram dolayısı ile olan kargaşa kalabalık çok fazla.







































       

2 yorum:

  1. çok güzelmiş biz de hafta sonu gittik sultanahmete ama felaket bir kuyruk vardı çadırın önünde giremedik maalesef sen anlatınca iyice merak ettim şimdi...bu arada kızınız çok tatlı maşallah öpüyorum onu çok :)

    YanıtlaSil
  2. bizde sultanahmet'e gittiqimizde oraya bi ugrayalim dedik. İçerde çok süper buluşlar vardı :)

    YanıtlaSil